Home
Inleiding
Droomsymbolen
Waarom Droomsymbolen?
Over de auteur

E-boek
Dromen om wakker te worden

F-boek
Droomsymbolen,
Wegwijzers in je leven

Contact
Disclaimer


Laatst gewijzigd op:
Woensdag 7 Mei 2014 02:14

Droomsymbolen

Je eigen droomsymbolen


Symbolen zijn op een heleboel manieren uit te leggen, daar zijn het symbolen voor. Toch heeft elk symbool voor jou een geheel eigen betekenis. Op welke manier je achter de betekenis van een droomsymbool komt, doet eigenlijk niet terzake. 'Wat betekent koe of ooievaar voor jou?'

Dat wil niet zeggen dat een symbool voor jou maar één betekenis heeft, integendeel. Als je je droom verder gaat uitdiepen, of beter gezegd, gaat 'afpellen', dan zullen de symbolen hun diepere betekenis ook aan je prijsgeven, want een symbool omvat een veelheid van aspecten.

Het is daarom ook belangrijk dat je weet hoe je je dromen moet opschrijven. Je noteert het verhaal, maar ook wat je de vorige dag beleefd hebt, want dromen gebruiken vaak de indrukken van de vorige dag als beeld om je iets te vertellen. Zoek dus je dagresten.

Heb je de vorige dag iets gezien op tv over een vliegtuigcrash, dan droom jij, en wellicht nog duizenden mensen in het land, over een vliegtuig, maar voor jou heeft het een eigen betekenis. Niet de tv-beelden zijn belangrijk, maar wat ze voor jou betekenen. De tv-beelden zijn dagresten, die je gebruikt om iets tegen jezelf te zeggen, in symbolen dus.